Suggestie voor een gezellig jazz-etentje voor twee in deze roerige tijden…
Recept:
Benodigdheden:
- 2 kg mosselen (bij meer personen een navenante veelvoud)
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- Een flinke bos tijm
- 1 flesje pittig swingend Tor Fifty Years in Heaven bier
Fruit de in ringen gesneden ui, de fijn gesneden knoflook en de takjes tijm zachtje roerend in een koekenpan en blus dit zo nu en dan af met een scheutje bier.
Was de mosselen en verwijder de gebroken en openstaande exemplaren.
Doe de mosselen in de mosselpan.
Verdeel het gefruite mengsel hierover en giet er nog een scheut bier bij.
Kook het geheel tot de mosselen open staan. Plus/minus 4 minuten.
Giet ze af en dien ze op.
Suggestie voor een lekker sausje.
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels crème fraîche
- 2 tenen knoflook gesnipperd
- 1 sjalotje gesnipperd
- 1/2 eetlepel gedroogde selderie
- Een scheutje witte wijn
Al deze ingrediënten goed mengen.
Proef en geniet van ieder hapje van deze orgie van smaken.
En schuif een lekker jazz CD’tje in de gleuf of luister naar de 24/7 bereikbare radioshow Jazzpodcast.nl -All that Jazzz.
Mocht je nog een restje mosselen over houden kun je ze uit de schelp halen en met een restje saus in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren voor de volgende dag als het vijfde uur heeft geslagen.
La vie est belle !
Leanne Westers-Doff
Wat zou je er bij kunnen drinken?
Deze keer geen Loire- of Elzasser wijntje maar een pittig swingend Tor Fifty Years in Heaven biertje. Een beetje Torliefhebber heeft hiervan natuurlijk altijd een voorraadje in huis. Zo niet, dan vlug hieronder bestellen en je krijgt het op jouw stoep geleverd.